Tip

Te doen: Workshop Schrijven over Poëzie

Perdu wil beginnende poëziecritici, dichters, kunstenaars en organisatoren graag de kans bieden om samen na te denken over de manieren waarop over poëzie kan worden geschreven en de eigen schrijfvaardigheden aan te scherpen en biedt dit seizoen daarom opnieuw de workshop Schrijven over poëzie aan. Geleid door Mia You en Maarten van der Graaff.

Gedurende vier sessies worden max. twaalf deelnemers begeleid in het schrijven van teksten over onlangs verschenen dichtbundels (max. 5 jaar oud). De cursus wordt zowel in het Engels, als in het Nederlands gegeven en deelnemers mogen in één of in beide talen schrijven. Engelse en Nederlandse teksten worden met elkaar. De gesprekken tijdens de bijeenkomsten zullen grotendeels in het Engels zijn.

De onderwerpen van de vier sessies zijn:

  • Hoe lees je poëzie?
  • Hoe schrijf je een recensie?
  • Hoe schrijf je een persoonlijk/experimenteel essay?
  • Hoe geef je een lezing op het podium?

De data van de workshopbijeenkomsten zijn 25 februari, 18 maart, 29 april en 20 mei.

Geïnteresseerden sturen vóór 30 januari een korte motivatie en zelfgeschreven tekst(fragment) (maximaal 5 A4’tjes) naar perdu@perdu.nl. Dit mag een essay zijn, maar ook een kort verhaal, gedicht, et cetera. Op 14 februari laat de organisatie weten wie geselecteerd zijn voor de workshop.

De kosten voor 4 bijeenkomsten bedragen € 100,- per persoon. Maximaal twaalf deelnemers.

Zie de website van Perdu voor meer informatie.