Tip

Te doen: Vertel ons de waarheid (je mag liegen)

Vrijdag 24 november (20.00 uur) vindt bij Perdu (Kloveniersburgwal 86 te Amsterdam) de presentatie van het nieuwe nummer van Revisor plaats. Tijdens ‘Vertel ons de waarheid (je mag liegen)’ wordt gereflecteerd op hoe door het essay als zogenaamd ‘eerlijkste’ genre, steeds vaker fictie sijpelt – hoe de leugen buiten de fictie aan terrein wint. Een avond waarbinnen leugens worden bekend en betwijfeld, er nieuwe leugens worden verzonnen en de waarheid veelvoudig is.

Sprekers:

Martin Rombouts (1992) komt uit Rotterdam en studeert Creative Writing aan ArtEZ, waar hij in 2017 afstudeerde met de post-truth non-fictie-novelle I want to climb the mountain.

Merel Bem (1977) studeerde Kunstgeschiedenis in Amsterdam en New York. Sinds 2000 schrijft ze over fotografie, beeldende kunst en kleding. In 2016 verscheen haar boek Doorkijken, over de rol van kunst in het dagelijks leven.

Bernke Klein Zandvoort (1987) debuteerde in 2013 met de dichtbundel Uitzicht is een afstand die zich omkeert bij uitgeverij Querido, waarmee ze de Liegend Konijn Debuutprijs won en genomineerd werd voor de C. Buddingh’-prijs. In 2017-2018 is ze resident aan de Van Eyck Academie.

Bo Tarenskeen is toneelschrijver, acteur en regisseur. In 2014 won hij het TheaterTekstTalent Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In maart 2017 ging zijn nieuwe voorstelling KISSINGER in première, die hij samen met Joost de Vries schreef.

Arjen Mulder publiceerde in de afgelopen 25 jaar tien essayboeken en een roman. De vrouw voor wie Cesare Pavese zelfmoord pleegde (2005) en Wat is leven? (2014) werden genomineerd voor de AKO literatuurprijs. Zijn debuut, Het buitenmediale, verscheen in 1991 bij uitgeverij Perdu. Hij werkt momenteel aan een essayistisch boek over hoe planten de wereld bekijken.

Laura Broekhuysen (1983) studeerde viool aan het Conservatorium van Amsterdam. Haar debuut Twee linkerlaarzen (Querido, 2008) werd genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs en voor de Vrouw & Kultuur DebuutPrijs. In 2011 volgde de roman Hellend vlak. Vanuit IJsland schreef Laura voor Revisor een reeks stukken die werd gebundeld als Winter-IJsland (2016). Het boek werd genomineerd voor de Bob den Uylprijs en de Vlaamse Confituur Boekhandelsprijs. Momenteel werkt Laura aan een theaterstuk in opdracht van LOD Muziektheater.

Zie de website van Perdu voor meer informatie over dit evenement.