Tip

Te doen: deBuren zoekt schrijftalent voor zomerresidentie in Parijs

Iedere zomer gaat deBuren met jonge makers naar Parijs. Ze krijgen er de kans om twee weken lang aan nieuw materiaal te werken en in gesprek te gaan met elkaar en met gerenommeerde auteurs en sleutelfiguren uit het literaire veld en het medialandschap.

Voor, tijdens en na de residentie stellen de makers enkele keren met een redacteur hun werk op scherp en worden ze op verschillende momenten uitgenodigd om hun werk aan het publiek te tonen.

Met deBuren naar Parijs

Wie gingen je voor? Onder anderen Lize Spit, Charlotte Van den Broeck, Simone Atangana Bekono, Nina Polak, Marieke Rijneveld, Yelena Schmitz, Carmien Michels, Pete Wu, Joost Oomen, Aya Sabi, Sabrine Ingabire, Tjeerd Posthuma, Lotte Lentes en Yousra Benfquih.

Ze gingen er in gesprek met onder meer schrijvers Rachida Lamrabet, Maxim Februari, David Van Reybrouck, dichter Maud Vanhauwaert, Gloria Wekker en minister Sven Gatz.

Tijdens hun verblijf schreven de deelnemers artikelen, reportages, korte verhalen en gedichten die gepubliceerd werden in onder meerDe Morgen, Knack, NRC, Das Magazin, Het Liegend Konijn, DW B, op hard//hoofd, Mister Motley, De Internet Gids, Onserfdeel.be en DeBuren.eu. Ze brachten het resultaat ook op de planken tijdens presentatiemomenten in Brussel en Amsterdam.

Stel je kandidaat voor de achtste editie in juli 2019

  • Wie? Voor schrijftalenten van 18 tot en met 30 jaar oud
  • Wat? Je werkt aan nieuw materiaal: één vrije bijdrage en één prikkelende opdrachttekst
  • Waar? Stichting Biermans-Lapôtre, Parijs
  • Wanneer? 15 juli t/m 29 juli 2019
  • Logies, reis- en spijskosten worden vergoed

De deadline?

Maandag 25 februari 2019, 23.59 uur!

Zie de website van deBuren voor meer informatie over de residentie en kandidaatstelling.