Tip

Te doen: Schrijfresidentie Parijs 2021

Elke zomer gaat deBuren met jonge makers naar Parijs. Ze krijgen er de kans om twee weken lang aan nieuw materiaal te werken en in gesprek te gaan met elkaar en met gerenommeerde auteurs en sleutelfiguren uit het literaire veld en het medialandschap. Voor, tijdens en na de residentie stellen de makers enkele keren met een redacteur hun werk op scherp.

Voor wie? De kandidaat schrijft in het Nederlands en is op 30 juni 2021 minstens 18 jaar en niet ouder dan 30 jaar.
Wat? Je werkt aan nieuw materiaal: één vrije bijdrage en één opdrachttekst.
Waar? Stichting Biermans-Lapôtre, Parijs.
Wanneer? 17 tot en met 30 juli 2021.

Je kandidaat stellen voor de Parijsresidentie is kosteloos. Als je geselecteerd wordt, vergoedt deBuren logies, reiskosten van en naar Parijs, en je ontvangt een tegemoetkoming voor (spijs-)kosten.

Je kunt je tot maandag 22 februari 11.00 uur (Brusselse tijd) voor de schrijfresidentie aanmelden. Op de website van deBuren vind je hierover meer informatie.

Schijfresidentie in Parijs voor jonge makers - deBuren

Nog voor je hun werk leerde kennen, gingen onder anderen deze makers mee: Lize Spit, Nina Polak, Rebekka de Wit, Marieke Lucas Rijneveld, Aya Sabi, Joost Oomen, Sabrine Ingabire, Dewi de Nijs Bik, Carmien Michels, Jan Postma, Simone Atangana Bekono, Jelmer Mommers, Younes van den Broeck, Lies van Gasse, Emma Lesuis, Charlotte Van den Broeck, Obe Alkema, Maxime Garcia Diaz en Lotte Lentes.

Ze gingen er in gesprek met onder meer: Radna Fabias, Arnon Grunberg, Adriaan van Dis, Rachida Lamrabet, Maxim Februari, Annelies Verbeke, David Van Reybrouck, Maud Vanhauwaert, prof. dr. Gloria Wekker en alleskunner Rashif El Kaoui.