Tip

Te doen: Marja Pruis in gesprek met Daan Stoffelsen

Op 25 april om 19.30 uur bij Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum gaat Daan Stoffelsen in gesprek met Marja Pruis, naar aanleiding van haar nieuwe essaybundel Oplossingen. Het leven, mijn handreiking. Deze avond is de negende aflevering van de interviewreeks van literair tijdschrift De Revisor en Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum.

Waar: Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum, Spui 14-16 te Amsterdam
Wanneer: donderdag 25 april, 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Let op: toegang tot dit programma is gratis, maar je moet je wel van tevoren aanmelden op Athenaeum.nl.

Over Oplossingen:

‘Je bent een volwassen vrouw.’ Marja Pruis zegt het drie keer per dag tegen zichzelf.

Je zou denken dat het leven overzichtelijker wordt, met de jaren. Dat sommige antwoorden na verloop van tijd gewoon wel voor in de mond liggen. Hoe oud je bent. Wat je hebt geschreven, en waar het over gaat. Van wie je houdt, van wie minder. Dat het duidelijk is hoe je je moet voortbewegen. Hoe je orde schept in de chaos. Weet wat weg moet, en wat blijft. Dat je in staat bent korte metten te maken met je heerszucht, je arrogantie, je leugenachtigheid. En niet meer bang in het donker bent. De praktijk is dat iedere dag weer om oplossingen vraagt.

Marja Pruis is criticus en columnist voor De Groene Amsterdammer. Ze schrijft romans en essays, van haar hand verschenen onder andere het essayboek Genoeg nu over mij. Confessies van een ervaren schamer, de roman Zachte riten en de biografie De Nijhoffs en ik, of de gevolgen van een genre

Daan Stoffelsen is webboekverkoper bij Athenaeum Boekhandel, recensent en redacteur van De Revisor, daarnaast is hij jurylid voor de Bookspot Literatuurprijs.

Athenaeum vs. Revisor

Een gesprek over een boek, over literatuur, over ambacht en kunst: dat is de eenvoudige gedachte achter een nieuwe reeks publieke interviews. Regelmatig gaat een van de redacteurs van De Revisor in gesprek met een interessante schrijver over haar of zijn nieuwste boek. En u kunt daarbij zijn.

N.B. Lees op Athenaeum.nl ook een voorpublicatie uit Oplossingen.