Tip

Te doen: Literaire Schurft, kunstenaar ontmoet schrijver

Om het verschijnen van hun nieuwe nummer – #41, met als thema Gêne – te vieren, organiseert Kluger Hans op vrijdag 26 november (19.30 uur) opnieuw een Literaire Schurft. In samenwerking met De Centrale koppelde Kluger Hans vier kunstenaars aan vier auteurs. De kunstenaars lieten zich inspireren door de teksten van deze schrijvers uit het nieuwe nummer.

Miran Öztürk zal een streepje muziek voorzien bij het kortverhaal ‘Ogen’ van Hanne Craye. Hij speelt in bands die gaan van rock, pop tot Arabisch geïnspireerde flamenco en Iraanse spirituele muziek vandaag.

Sarita Kuruova schrijft poëzie en laat zich inspireren door Jonathan van der Horsts essay ‘Provare a = cercare di’.

kluger hans, literaire schurft #41

Lore De Schutters kunst bevindt zich tussen taal en beeld, dat uit zich o.a. in projecten met found footage. Zij gaat aan de slag met het gedicht van Marloes van der Singel.

Sanna Shirzhad werkt met textiel in haar kunstpraktijk, die voor dit project verweven is met de poëzie van Sixtine Bérard.

Het eindresultaat van deze creatieve kruisbestuiving wordt tentoongesteld in De Centrale. De tentoonstelling start met een officieel toonmoment op vrijdagavond 26 november. Op 27 en 28 november kun je het werk ook nog bekijken.

Waar: De Centrale, Kraankindersstraat 2 te Gent
Wanneer: 26 november (19.30-23.00 uur), 27 en 28 november (14.00-18.00 uur)
Entree: gratis