Tip

Te doen: Literair Reservaat Canon/Kanon (afgelast)

Dit evenement is geannuleerd in verband met de maatregelen om verdere verspreiding van het corornavirus tegen te gaan. Kluger Hans onderzoekt de mogelijkheden om het Literair Reservaat op een later moment in het jaar alsnog te laten plaatsvinden, mocht dit lukken dan informeren we jullie daar via onze website en sociale media over.

Op 1 april vindt de derde editie van Het Literair Reservaat plaats in Bibliotheek De Krook in Gent, met dit keer als thema Canon/Kanon. Kom ook!

Is het verleden een wapen om nieuwe initiatieven af te schieten of een rijk gevuld arsenaal, waarmee we hedendaagse conventies en schijnevidenties te lijf kunnen gaan?

Zorgen meesterwerken uit de literaire geschiedenis voor inspiratie of constipatie bij (beginnende) schrijvers? En wie bepaalt hoe dat verleden er juist uitziet of -hoort? Het canondebat is niet nieuw en woedt al lang in academische wereld. Recenter sijpelt het thema ook in de publieke opinie door. Maar hoe gaan auteurs en lezers ermee om?

 

Het Literair Reservaat 2020

Het Literair Reservaat is een moment van ontmoeting en debat over de letteren in de Lage Landen. We richten de spotlights op de marges van het literair landschap, waarbij we een mix van onbekende, opkomende en gevestigde schrijversnamen laten kennismaken met uitgevers, recensenten, lezers en liefhebbers. Het Reservaat wordt georganiseerd door Kluger Hans, dit jaar in samenwerking met KANTL, Creatief Schrijven en De Nieuwe Garde.

Met Elisabeth Elegeert, Annemarie Estor, Staff Geelen, Robin Kramer, Onias Landveld, Mohamed Ouaamari, Christiaan Ronda, Malika Soudani, Emma van Meijeren
en Leen Verheyen.

Waar: De Krook, Miriam Makebaplein 1 te Gent
Wanneer: woensdag 1 april 2020, 19.30 – 23.30 uur
Kaarten: € 12,- (standaard), € 7,- (studenten, werkzoekenden en personen met een handicap) of gratis (Kluger Hans-abonnees)
Bestel je kaarten door een e-mail te sturen naar info@klugerhans.net.

In aanloop naar Het Literair Reservaat organiseren we ook een betogenwedstrijd rondom het thema kanon. Hier lees je meer over de wedstrijd en hoe je eraan deel kunt nemen.