Tip

Te doen: Joost Zwagerman Lezing door Manon Uphoff

Donderdag 18 november (20.00 uur) spreekt Manon Uphoff de vierde Joost Zwagerman Lezing uit in TAQA Theater De Vest. Uphoff, één van Nederlands beste schrijvers, ontving in 2020 de driejaarlijkse Charlotte Köhler-prijs voor haar totale oeuvre. Naast schrijver is ze ook beeldend kunstenaar. In haar lezing zal zij dieper ingaan op de kracht van beelden en de kracht van taal en op de vraag hoe literatuur, film en beeldende kunst ons met hun verschillende talen toch op eenzelfde manier zo kunnen beroeren.

Na afloop van de lezing wordt Uphoff geïnterviewd door Wieteke van Zeil, kunsthistorica en publiciste, bekend van haar rubriek in de Volkskrant en van het tv-programma Kijken is gevoel.

Logo Joost Zwagerman Lezing

Tijdens deze avond wordt traditiegetrouw ook de winnaar bekend gemaakt van de Joost Zwagerman Essayprijs 2021. De zes genomineerde essays zijn:

Het avondprogramma wordt ingeleid door schrijver Ronald Giphart, die op persoonlijk wijze terugblikt op zijn vriendschap met Joost Zwagerman, en wat deze voor hem betekend heeft. De muzikale invulling is in handen van Frederique Spigt, die onder andere een lied op tekst van Joost Zwagerman ten gehore zal brengen.

Waar: TAQA Theater De Vest, Canadaplein 2 te Alkmaar
Wanneer: Donderdag 18 november, 20.00 – 21.30 uur
Kaarten: € 17,50 (inclusief drankje en garderobe)

Zie de website van TAQA Theater De Vest voor meer informatie en kaarten.