Tip

Te doen: het Literair Reservaat 2018

Op 18 november 2018 organiseren Kluger Hans, deBuren en rekto:verso de tweede editie van het Literair Reservaat, een moment van ontmoeting en debat over de letteren in de Lage Landen. Deze middag zijn de spotlights gericht op de marges van het literair landschap, waarbij we een mix van onbekende, opkomende en gevestigde namen laten kennismaken met uitgevers, recensenten, lezers en liefhebbers. Thema van deze editie: Absolute beginners.

Let op, de locatie van dit evenement is gewijzigd! Het Literair Reservaat 2018 zal plaatsvinden in De Nieuwe Vrede (Vredesstraat 16, Antwerpen Berchem).

Is iedere auteur een eeuwige debutant? Of hebben we de traditie, met haar overgeleverde normen en voorschriften, net nodig om in de kantlijnen te krabbelen, te doorstrepen en te onderstrepen? Welke vernieuwingen of hernieuwingen staan vandaag, in 2018, voor de deur?

Tijdens dit tweede Literair Reservaat kun je in gesprek gaan met een mix van ervaren schrijvers, beginnende namen en absolute debutanten. Schuif mee aan tafel en maak kennis met: Obe Alkema, Jelko Arts, Simone Atangana Bekono, Yousra Benfquih, Uschi Cop, Pim Cornelussen, Dominique De Groen, Dewi de Nijs Bik, Nikki Dekker, Hans Depelchin, Vicky Francken, Rozalie Hirs, Adriana Kobor, Lotte Lentes, Joost Oomen, Iduna Paalman, Xavier Roelens, Aya Sabi, Yelena Schmitz, Oscar Spaans, Bas Tuurder, Max Urai, Younes van den Broeck, Michaël Vandebril, Bob Vandenbroeck en Christophe Vekeman.

Maar dat is nog niet alles. Sofie Alossery, Tessa van Wijnen en Tania Verhelst werden geselecteerd om een betoog te houden over het thema ‘Absolute Beginners’. Jan Ducheyne en Noodzakelijk Kwaad leiden de namiddag in goede banen.

Waar: De National, Lange Beeldekensstraat 152 te Antwerpen De Nieuwe Vrede, Vredesstraat 16 in Antwerpen-Berchem
Wanneer: Zondag 18 november, 13.30-18.00 uur
Kaarten: € 5,- | € 3,- (studenten, -25/65+ en werkzoekenden) | 0,- (abonnees Kluger Hans)

Kaarten voor het Literair Reservaat bestel je hier.