Tip

Te doen: De Ver Van Je Bed Show

Op donderdag 25 oktober organiseren Hard//hoofd en Brainwash in Perdu (20.00 uur) De Ver Van Je Bed Show. Een programma over de duizelingwekkende problemen van onze tijd en de rol van kunst in het bespreekbaar en invoelbaar maken daarvan. Met onder anderen Thijs Lijster, Ruben Jacobs en Dominique de Groen. Kom ook!

De poolkappen smelten, bijen sterven uit en aan je nieuwe shirtje kleeft uitbuiting. De wereld staat in brand, maar na een dagelijks shotje alarmerend nieuws gaan we meestal weer over tot de orde van de dag. Boeken we toch die spotgoedkope vlucht naar Londen. Of laten we ons afleiden door kattenfilmpjes en Netflix. De Ver Van Je Bed Show trekt je met de haren terug naar de realiteit en stelt de vraag: waarom is het zo moeilijk om de urgentie van problemen als klimaatverandering tot ons door te laten dringen? Lijden we aan een collectief gebrekkig inlevingsvermogen? Of vragen deze problemen om andere manieren van vertellen en verbeelden?

Thijs Lijster
Thijs Lijster (1981) is universitair docent kunst- en cultuurfilosofie aan de afdeling Kunsten, Cultuur en Media van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij studeerde filosofie in Groningen en New York, en promoveerde in 2012 cum laude op een proefschrift over filosofen Walter Benjamin en Theodor Adorno. In 2016 verscheen zijn essaybundel De grote vlucht inwaarts. Essays over cultuur in een onoverzichtelijke wereld, die werd genomineerd voor de Socrates Wisselbeker.

Ruben Jacobs
Ruben Jacobs (1984) is socioloog en schrijver. Als docent is hij verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daarnaast schrijft hij op regelmatige basis voor het online filosofieplatform Brainwash.nl. In 2014 verscheen zijn eerste boek Iedereen een kunstenaar. Over authenticiteit, kunstenaarschap en de creatieve industrie. Recentelijk kwam zijn nieuwe boek Artonauten. Op expeditie in het Antropoceen uit.

Dominique de Groen
Dominique de Groen (1991) is dichter. Haar werk werd gepubliceerd in Deus Ex Machina, Kluger Hans, Gierik en op Samplekanon en hard//hoofd.

Datum: donderdag 25 oktober 2018
Locatie: Perdu, Kloveniersburgwal 86 te Amsterdam
Aanvang: 20:00 (inloop vanaf 19.30 uur)
Tickets: € 12,50

Kaarten voor De Ver Van Je Bed Show bestel je op de website van Brainwash.

Dit programma vindt plaats in aanloop naar Brainwash Festival op zaterdag 27 oktober. Het programma is een samenwerking tussen Brainwash Festival en Hard//hoofd. Hard//hoofd onderzoekt de kracht van kunst in het aankaarten van de uitdagingen van deze tijd. In hoeverre kunnen kunstenaars en schrijvers abstracte maatschappelijke thema’s meer invoelbaar maken? En waar loopt de kunst juist tegen haar eigen grenzen aan?