Tip

Essaywedstrijd: de Jan Hanlo Essayprijs Klein 2019

In 2019 bestaat de Jan Hanlo Essayprijs twintig jaar. Een bijzonder jubileum dat groots gevierd wordt met een prijsuitreiking op 16 mei 2019 in De Balie in Amsterdam.

Traditiegetrouw wordt dan de Jan Hanlo Essayprijs Groot voor de beste essaybundel uit 2017 en 2018 uitgereikt en de Jan Hanlo Essayprijs Klein voor een nog niet eerder gepubliceerd essay, in een avondvullend programma over essayistiek.

Daarnaast verschijnt er, in samenwerking met De Groene Amsterdammer, een jubileumpublicatie, een expositie en een filmprogramma in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Doe mee

Essayisten kunnen meedingen naar de Jan Hanlo Essayprijs Klein. Zoals altijd heeft de prijsvraag een thema gebaseerd op het werk van Jan Hanlo. Het thema voor 2019 is: ‘Ieder is zijn eigen broer.’

De Jan Hanlo Essayprijs Klein voor een niet eerder gepubliceerd essay van zo’n 2.500 woorden bestaat uit een geldbedrag van € 1.500,-, een trofee en een publicatie in De Groene Amsterdammer. De deadline voor inzendingen is 1 maart 2019. In de jury zitten dit jaar: Mirjam van Hengel (voorzitter), Katja de Bruin, Jaap Cohen en K. Schippers. Meer informatie is te vinden op de website van de Jan Hanlo Essayprijs.