Tip

Te doen: Het geslachtelijke onbehagen, een literaire filmavond over sekse-diversiteit

22 oktober (19.15 – 21.15 uur) organiseert EYE in samenwerking met De Gids en SLAA een literaire filmavond over sekse-diversiteit. Aan de hand van een essay van schrijfster en filmjournaliste Basje Boer worden stills en filmfragmenten getoond. Tussendoor geven verschillende dichters en schrijvers hun eigen kijk op sekse en het ongemak van een afgebakende seksuele rol.

Het geslachtelijke onbehagen is een speciale avond die aansluit op het op 17 oktober te verschijnen themanummer over gender van literair tijdschrift De Gids. Met dit nummer en deze avond spoort De Gids de lezer, kijker en bezoeker aan verder te denken over sekse, om zich via literatuur en film te verdiepen in een andere sekse dan de eigen.

Ervaringsrijkdom

Sekse-diversiteit wordt onderzocht op een wijze die recht doet aan de complexiteit, gelaagdheid, ervaringsrijkdom en de persoonlijke en maatschappelijke urgentie ervan. Met deze literaire en cinematografische blik voegt het een nieuwe dimensie toe aan de huidige debatten die in Amsterdam worden georganiseerd rondom sekse.

Zie het Facebook-evenement voor deze avond voor meer informatie en kaarten.