Partner

Partner: Kluger Hans

In Kluger Hans vind je nieuwe verhalen, poëzie en essays, theaterteksten en monologen met een focus op bijdragen van opkomend en onbekend talent. Het tijdschrift probeert een vrijplaats te zijn voor kritisch denken en koestert meerstemmigheid. In die functie als boorplatform zoeken ze teksten die de verbeelding prikkelen, de verwarring stimuleren en de verwondering bevorderen.

De nummers vertrekken vanuit thema’s die zowel een startpunt als een vrijgeleide bieden. Het papieren blad bevat naast een thematische invalshoek altijd vrije bijdragen. Als literair tijdschrift kenmerkt Kluger Hans zich door zijn keuze voor maatschappelijke betrokkenheid en artistieke vorm en inhoud. Het biedt de nieuwsgierige lezer een blik op literatuur ver van de gevestigde namen, omdat de redactie ervan overtuigd is dat er in de marge de interessantste dingen gebeuren.

Auteur: Sarah van Vliet | Voor: Kluger Hans

Mijn vader en ik reden bijna ieder jaar naar een vakantiehuisje in Frankrijk. Eerst met de Skoda, later kocht mijn vader een oude bruine Mazda met één blauwe voordeur. Soms mocht er een vriendinnetje mee, vanaf mijn twaalfde ging ook mijn vaders vriendin mee. Dit was vóór Schengen, we werden weleens staande gehouden aan de grens, vanwege de sjofele auto en inzittenden. Door Sarah van Vliet.