Partner

Partner: De Tank

De Tank is een BIPOC*-spin off van de Alphabet Street, gilde voor Zwarte (beeld)taalkundigen, en richt zich op het ontwikkelen van een narratief van kleur. De Tank is een redactietank/denktank die beoogt de hiaten met betrekking tot diversiteit in de letteren op te vullen en institutioneel racisme in de letterensector aan te pakken. Diversiteit, niet als een vakje dat moet worden aangevinkt maar als een doel waar men zich werkelijk en voor lange duur hard voor wil maken. Diversiteit als vanzelfsprekende aanwezigheid, niet enkel bij de schrijver, maar met de gehele boekenproductielijn voorop.

De belangrijkste doelen van De Tank zijn:

  • Kennis rondom Zwarte literatuur/cultuur ontwikkelen.
  • ‚ÄčBijscholing op gebied van vertaling, redactie en cultuurkritiek organiseren door masterclasses en mentoraten.
  • Een professioneel netwerk van BIPOC-mensen ontwikkelen.
  • Meer mensen van kleur aan het werk krijgen in de Nederlandse en Vlaamse letterensector in de gehele boekenproductielijn.

De Tank is een samenwerking tussen Alphabet Street – Gilde voor Zwarte (beeld)taalkundigen en Rose Stories, en wordt ondersteund door het Nederlands Letterenfonds.

*BIPOC betekent Black Indigenous Peole of Color, momenteel is er nog geen geschikte Nederlandse vertaling van deze term.

logo de tank