Partner

Partner: de lage landen

de lage landen – vroeger Ons Erfdeel – is een driemaandelijks Vlaams-Nederlands tijdschrift dat sinds 1957 bericht over alles wat er in de Lage Landen gebeurt op het vlak van taal, kunst, literatuur, geschiedenis en maatschappij. de lage landen neemt de tijd én de ruimte om onderwerpen uit te diepen, met zin voor nuance en oog voor detail. Nuchter en diepgaand, uitstekend geïnformeerd en goed geformuleerd: die richtlijn hanteren ze voor al hun artikelen. Zo bieden ze hun lezers iets wat ze elders niet altijd vinden. Omdat ze geloven in inhoud en hun lezers au sérieux nemen.

Auteur: Albert Meijer | Mentor: Pieter Coupé | Voor: de lage landen

De thema’s ‘samenkomen’ en ‘diversiteit’ staan al jaren centraal op het Eurovisiesongfestival: in de profilering van gastlanden, in de regenboogvlaggetjes die overal in het publiek opduiken en in de optredens zelf. Ook in de filmpjes voor Rotterdam 2020, waar het festival had moeten plaatsvinden, viel de diverse stoet van mensen op: oud en jong, zwart en wit, homo en hetero, hip en niet zo hip. Dat is opvallend voor een festival dat uitgesproken apolitiek van aard is. Waarom heeft het Songfestival zo’n fascinatie voor verbroedering en diversiteit?

Auteur: Tijl Nuyts | Voor: de lage landen

Rapper Brihang wordt geroemd als ‘beeldend woordkunstenaar’ en als de ‘West-Vlaamse chroniqueur van ons collectieve gevoelsleven’. In zijn rhymes zoekt hij naar een houvast in een vloeibare wereld, en laat hij de luisteraar mee thuiskomen. Door Tijl Nuyts.