Nieuws

Vacature: coördinator De Nieuwe Garde

De Nieuwe Garde, het platform voor beginnende essayisten, zoekt een coördinator voor 8 uur per week | Vacature voor een betaalde functie, freelance/ZZP | Sluitingsdatum 8 maart 2022

De Nieuwe Garde helpt aanstormende schrijvers hun beste essays te schrijven door ze te begeleiden naar publicatie binnen een netwerk van partners: Nederlandse en Vlaamse tijdschriften en fora. De Nieuwe Garde is er om de Nederlandstalige essayistiek te blijven vernieuwen, en om de kruisbestuiving tussen het Nederlandse en het Vlaamse literaire veld te bevorderen.

In verband met het vertrek van de huidige coördinator is De Nieuwe Garde op zoek naar een

Nederlandse of Vlaamse coördinator (m/v/x)

Profiel

Wij zijn op zoek naar iemand met organisatorisch talent en een liefde voor literatuur, in het bijzonder de essayistiek. Iemand die samen met de Nederlands-Vlaamse redactieraad en penvoerder het Domein voor kunstkritiek het langetermijnbeleid van onze organisatie kan uitstippelen. Evenals iemand die, in samenwerking met de redactieraad, ondersteuning biedt bij de een-op-eenbegeleiding van beginnende auteurs.

Als coördinator beoordeel je essays die ingezonden worden, communiceer je met auteurs en zet je begeleidingstrajecten op touw in het uitgebreide netwerk van De Nieuwe Garde. Je onderhoudt contacten met tijdschriften en fora en werkt toe naar publicaties van de essays.

Daarnaast zorg je ervoor dat de website up-to-date blijft, schrijf je nieuwsbrieven, onderhoud je de sociale media en doe je een deel van de administratie. Als coördinator ben je verder medeverantwoordelijk voor het schrijven van subsidievoorstellen. En neem je het initiatief voor activiteiten als masterclassreeksen, labdagen en podcasts.

Ervaring met redactiewerk bij een tijdschrift of publicatieplatform, en met WordPress/css zien we als een pre.

Wij bieden

Een afwisselende functie met veel ruimte voor je eigen ideeën en invulling, en de mogelijkheid om je netwerk binnen de literaire sector uit te breiden, veel ervaring op te doen met zowel redactie, communicatie als organisatie. We bieden € 16,- per uur (freelance, exclusief btw), voor gemiddeld 8 uur per week. De werkdagen en -tijden zijn flexibel en in overleg, vanaf 1 april 2022.

Reageren

Zie jij jezelf als de nieuwe coördinator van De Nieuwe Garde? Stuur dan uiterlijk dinsdag 8 maart je cv en motivatiebrief (van maximaal 1 A4) naar ons op: redactie[at]nieuwegarde.org. Voor vragen kun je contact opnemen met Ruth Kief: ruth[at]nieuwegarde.org.

De sollicitatiegesprekken zullen op dinsdag 15 en vrijdagochtend 18 maart plaatsvinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voorbeeld

Dit formulier dient als voorbeeld

Maak een keuze
(Max. 1.000 karakters)