Nieuws

Thomas Heerma van Voss mentor van Milou Voskuilen

Een nieuw mentoraat! Onlangs gingen Milou Voskuilen en Thomas Heerma van Voss aan de slag met Voskuilens essay ‘Leven in een grijs gebied’.

Voskuilen onderzoekt de wereld van de moderne mens als patiënt. Wat betekent het om chronisch ziek te zijn? Ze bespreekt de opkomst van auto-immuunziekten (ziekten die worden omgeven door een zweem van mysterie) en onderzoekt hoe het is om patiënt te zijn in een wereld waarin de informatie voor het oprapen ligt. Wat voor een wereld is ‘the kingdom of the sick’ – waar Susan Sontag over sprak in haar essay Illness as Metaphor – anno nu?

Milou Voskuilen en Thomas Heerma van Voss

Voskuilen schrijft artikelen, korte verhalen, gedichten en essays. Ze houdt zich voornamelijk bezig met de thema’s gezondheid, zingeving en seksualiteit. Daarnaast organiseert ze groepsgesprekken, workshops en lezingen met het creatief platform Unframed Collective.

Heerma van Voss bracht de romans De Allestafel en Stern uit. In 2014 volgde de verhalenbundel De derde persoon. In 2017 verscheen zijn essaybundel Plaatsvervangers en in 2020 zijn roman Condities.