Nieuws

Simone Zeefuik mentor van Najiba Abdellaoui

Een nieuw mentoraat! Simone Zeefuik begeleidt Najiba Abdellaoui bij het schrijven van haar essay ‘De (on)zin van bezinning’.

‘Nadat de formatie in een vertrouwenscrisis raakte werd er opgeroepen tot een weekeinde van bezinning. In ieder artikel over de Ramadan staat steevast dat Moslims zich tijdens deze maand bezinnen. En de social media kanalen staan vol met quotes die oproepen tot bezinning. Maar wat is in deze gejaagde en verwarrende samenleving eigenlijk de betekenis en waarde hiervan?” Abdellaoui bezint zich op bezinning en komt terug met een essay.

Najiba Abdellaoui, ‘De (on)zin van bezinning’

Abdellaoui een dichter, kinderboekenschrijver en creatieve communicatie strateeg. Haar liefde voor taal en het belang van zelfexpressie verspreidt ze door het geven van Spoken Word en (Personal) Storytelling workshops.

Zeefuik is schrijver en initiator van diverse projecten gericht op beeldgebruik en representatie. Ze was (mede-)initiator van #RewriteTheInstitute, #DecolonizeTheMuseum en #UndocumentedNL en van 2021-2023 geeft ze de master Blacker Blackness aan het Amsterdamse Sandberg Instituut waar ze ook gastdocent is.

Dit mentoraat kwam tot stand in samenwerking met De Tank, een redactietank/denktank die beoogt de hiaten met betrekking tot diversiteit in de letteren op te vullen en institutioneel racisme in de letterensector aan te pakken.