Nieuws

Sayonara Stutgard mentor van Nathalie Emanuels

In het kader van onze samenwerking met De Tank ging Nathalie Emanuels eerder dit jaar aan de slag met een essay over niet-wit moederschap, Sayonara Stutgard begeleidt haar hierbij.

Emanuels over haar essay:

Witte mensen staan anders in de wereld dan niet-witte mensen. Kleur is belangrijk. Het heeft onze samenleving gemaakt tot wat het nu is en het speelt een grote rol in het moederschap. Als niet-witte moeder is het dagelijks leven gekleurd door het effect van een niet-witte huidskleur. Een gegeven waar witte moeders niet bij stilstaan. Van vriendschappen tot politiegeweld, niet-wit moederschap is een constante strijd tegen de maatschappij.

Kind met krijtjes

Emanuels is geboren in Amsterdam, heeft daarna vijf jaar in Suriname en twaalf jaar in Ierland gewoond en woont nu alweer acht jaar op Mallorca, waar ze Engelse les geeft. Ze heeft een Bachelor in Gezondheidspsychologie en een Master in Voeding en Bewegingswetenschappen. In 2001 won ze de Kwakoe Literatuurprijs met het verhaal ‘Voorteken’ en in 2004 werd haar roman Het hart van Eva gepubliceerd bij uitgeverij Vassallucci. Voor de lol en de oefening schreef ze ook een flink aantal stationromannetjes voor uitgeverij Marken. Anno 2021 stort ze zich op het schrijven van essays en heeft ze ook de ambitie om een conceptueel kookboek uit te geven. Emanuels heeft Surinaamse roots, is getrouwd en de moeder van drie kinderen.

Stutgard is auteur, medeoprichter van Uitgeverij Chaos en redacteur.

De Tank is een BIPOC redactietank/denktank die beoogt de hiaten met betrekking tot diversiteit in de letteren op te vullen en institutioneel racisme in de letterensector aan te pakken.