Nieuws

Revisor & De Nieuwe Garde zoeken leugenaars!

‘Gij zult niet liegen.’ Een van de oudste en krachtigste geboden, en wij overtreden hem bijna dagelijks. ‘Als je niet sterk van memorie bent kun je beter geen leugenaar zijn,’ schreef Montaigne, de eerste essayist, in ‘Over leugenaars’.

Revisor is al veertig jaar een podium voor het eerlijkste genre, het essay, en vraagt voor het novembernummer ’10 leugenaars’ schrijvers om een leugen te vergeten of bekennen, erover te twijfelen en nieuwe leugens te verzinnen.

Met bijdragen van Jan Hanlo Essayprijs-winnaars als Marja Pruis, Miriam Rasch, Pieter Hoexum en Daan Stoffelsen, en van Nicolaas Matsier, Marjolijn van Heemstra, Gustaaf Peek, Merel Bem en Mischa Andriessen. En met een essay van jou? We zoeken een nieuwe stem over een eeuwenoud thema, een persoonlijk en literair essay dat de leugen onderzoekt.

Stuur je essay van maximaal 1.750 woorden vóór 1 augustus in via ons inzendformulier (kies bij beoogd tijdschrift voor Revisor) en maak kans op een mentoraat bij De Nieuwe Garde en publicatie in een van Nederlands bekendste literaire tijdschriften!