Nieuws

Raymond Frenken mentor van Sophie Sanders

Begin december ging essayist Sophie Sanders aan de slag met Raymond Frenken. Frenken begeleidt haar bij het herschrijven van haar essay ‘Liefde in de publieke arena’.

Met een paar woorden op een eerste, verder blanco pagina, verklaren auteurs hun dank en/of liefde aan een voor een lezer onbekende ander. De opdracht is even publiek als particulier en vinden we meest vanzelfsprekend in boeken. De Nederlandse kunstenaar Robin Waart ontsluit haar en met zijn Dedication(s) (2018) introduceert hij de opdracht als publiek geheim. ‘Liefde in de publieke arena’ is een essay over de opdracht in de kunst, aan de hand van dit project van Robin Waart.

Sanders studeerde in 2017 af aan de fotografieopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Momenteel volgt ze een schrijftraject bij Perdu. In haar werk verkent ze andermans gebruik van tekst en fotografie, vaak in relatie tot behoudzucht en communicatie. Haar bevindingen toont ze in beeldend en tekstueel werk, en beschrijft ze in essays.

Frenken is werkzaam als publicist, zelfstandig onderzoeker en redacteur. Zijn interesse gaat uit naar de manieren waarop kunstenaars, ontwerpers en anderen door middel van hun verbeeldingskracht (on)bewust een stempel drukken op de perceptie van de wereld om ons heen. Voor verschillende publicaties van uitgeverij Fw:Books werkte hij nauw samen met fotografen en kunstenaars. Voor het Domein voor Kunstkritiek was hij meermaals projectleider en docent, met name voor het schrijfonderwijs. Eerder begeleidde Frenken Sonja Schulte voor De Nieuwe Garde, momenteel werkt hij ook met Anna de Bruyckere aan haar essay ‘Wie is er bang van een zelfportret?’.