Nieuws

Raymond Frenken mentor van Anna de Bruyckere

Een nieuw mentoraat! Publicist en redacteur Raymond Frenken en dichter Anna de Bruyckere werken sinds een paar weken samen aan De Bruyckeres essay ‘Wie is er bang van een zelfportret?’.

De uitnodiging om een erotisch zelfportret te maken, met het oog op een tentoonstelling, onder begeleiding van een professionele fotograaf in haar studio: in dit essay verkent De Bruyckere wat het aannemen van zo’n uitnodiging teweeg kan brengen. Het plezier van het proces, de teleurstelling en zelfs paniek achteraf, desalniettemin de artistieke appreciatie van het resultaat. Maar het belangrijkste en meest raadselachtige: de verkruimeling van de eenheid tussen een ervaring van het zelf in het licht van een zelfgemaakt portret van dat zelf. Hoe leg je dat vast?

 

 

De Bruyckere schrijft poëzie die onder meer te lezen was in Het Liegend Konijn. De laatste jaren verkent ze ook andere genres zoals essayistiek, brieven en theater. Ze studeerde filosofie en economie in Gent, Cambridge en Durham en werkt nu als postbode en tekstschrijver/-vertaler/-verzorger. In haar vrije tijd trekt ze graag bokshandschoenen aan en werkt aan een boek over boksen en angst en columns over het postbodeschap, breed opgevat.

Frenken is werkzaam als publicist, zelfstandig onderzoeker en redacteur. Zijn interesse gaat uit naar de manieren waarop kunstenaars, ontwerpers en anderen door middel van hun verbeeldingskracht (on)bewust een stempel drukken op de perceptie van de wereld om ons heen. Voor verschillende publicaties van uitgeverij Fw:Books werkte hij nauw samen met fotografen en kunstenaars. Voor het Domein voor Kunstkritiek was hij meermaals projectleider en docent, met name voor het schrijfonderwijs. Eerder begeleidde Frenken essayist Sonja Schulte voor De Nieuwe Garde.