Nieuws

Pieter Coupé mentor van Albert Meijer

Een maand geleden koppelde De Nieuwe Garde essayist Albert Meijer aan Pieter Coupé. Coupé begeleidt Meijer bij het herschrijven van zijn essay ‘Love love peace peace. Het Songfestival als politiek rookscherm’.

Na Corry, Teddy, Lenny en Getty won Duncan Laurence voor de vijfde keer het Eurovisie Songfestival namens Nederland. Hij behaalde deze eer in Tel Aviv, waar de Israëlische gastomroep het Palestina-conflict hoopte te overstemmen met een focus op Israël als veilige thuishaven voor LHBT’ers en andere minderheden. In zijn stuk vraagt Meijer zich af hoe Eurovisie-landen ‘diversiteit’ gebruiken om zich een positiever imago aan te meten. En welke weg Nederland als gastland in 2020 in zal slaan.

Pieter Coupé en Albert Meijer

Albert Meijer werkte tot voor kort voor een netwerk voor podiumkunsten en is freelance schrijver en muzikant. Voor zijn scriptie over nation branding op het Eurovisie Songfestival won hij de KVNM/IASPM muziekscriptieprijs.

Pieter Coupé is eindredacteur van de lage landen, een tijdschrift en website die worden uitgegeven door Ons Erfdeel vzw. Daarnaast is hij muziekrecensent voor de krant De Morgen.