Nieuws

Mischa Andriessen mentor van Alexander Nieuwenhuis

Het eerste mentoraat van 2017 is van start gegaan! Dichter en redacteur Mischa Andriessen begeleidt Alexander Nieuwenhuis bij het herschrijven van zijn essay ‘Aspecten van Ter Braak’.

Vanwege een vervelend klankrijm met zijn tijd klinkt de naam Menno ter Braak tegenwoordig weer hier en daar. In zijn essay essay licht Nieuwenhuis enkele fragmenten uit Ter Braaks oeuvre en biedt ook een andere hypothese over zijn zelfmoord dan de reeds gekende.

 

 

Alexander Nieuwenhuis studeerde cum laude af aan Woordkunst in Antwerpen en schrijft sinds 2014 aan de Intuïtieve Encyclopedie. Deze encyclopedie over de raadselen achter de feiten bevindt zich in het genre van de apocriefe non-fictie. In 2017 is Nieuwenhuis writer in residence in Villa Strauli in Winterthur.

Mischa Andriessen publiceerde de dichtbundels Uitzien met D (2008) Huisverraad (2012) en Dwalmgasten (2016). Hij is redacteur van Terras en schrijft voor verschillende kranten en tijdschriften over beeldende kunst en muziek. Momenteel is hij writer in residence bij het Gemeentemuseum in Den Haag.