Nieuws

Miriam Rasch mentor van Emma van Meijeren

Miriam Rasch begeleidt Emma van Meijeren bij het schrijven van een essay over vriendschappen tussen vrouwen, onder meer aan de hand van  werk van Bhanu Kapil en Elena Ferrante, de tv-serie Grey’s Anatomy en de podcast Call Your Girlfriend.

Van Meijeren schrijft over muziek en feminisme en de manieren waarop die twee elkaar kruisen. Haar artikelen verschenen in/op VICE, Glamcult, het blog van De School, OneWorld, Dipsaus, DJBroadcast, Het Parool en Resident Advisor. Ze heeft een bachelor Liberal Arts and Sciences en een master Literary Studies afgerond en raakte tijdens haar uitwisseling in New York geïnteresseerd in creatieve non-fictie en essayistiek.

Rasch publiceerde in 2017 bij De Bezige Bij de filosofische essaybundel Zwemmen in de oceaan. Berichten uit een postdigitale wereld. Haar essays en kritieken verschijnen onder meer in De Groene Amsterdammer, De Gids, Revisor en op Athenaeum.nl. In 2015 won ze de Jan Hanlo Essayprijs Klein. Rasch werkt in het dagelijks leven als onderzoeker en docent bij het Institute of Network Cultures aan de Hogeschool van Amsterdam en maakt onderdeel uit van De Nieuwe Garde-redactie.