Nieuws

Mia Vaerman mentor van Lieselore Remans

Het tweede mentoraat van 2017 is een feit: publicist en vertaler Mia Vaerman gaat aan de slag met Lieselore Remans. Vaerman zal Remans begeleiden bij het herschrijven van haar essay ‘Laisse-moi pleurer pour toi. Een oproep tot ontroering’.

Remans schreef haar essay naar aanleiding van Wouter Hillaerts State of the Union op het afgelopen TheaterFestival in Antwerpen. Het is een verzameling van poëtische hersenspinsels over ontroering, en of dat nu juist wel of niet thuishoort in het theaterdiscours.

 

 

Remans volgt een lerarenopleiding voor secundair onderwijs en studeert daarnaast Literatuurwetenschap, momenteel werkt ze aan een scriptie over het Syndroom van Stendhal. In haar vrije tijd schrijft Remans essays over cultuur, in het bijzonder over theater.

Vaerman studeerde woord aan het conservatorium van Brussel, journalistiek in Parijs en filosofie aan de K.U. Leuven. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften, waaronder Etcetera, rekto:verso en Ons Erfdeel. Ook is Vaerman gastdocent aan RITCS School of Arts en vertaalt ze filosofie.