Nieuws

Merijn Schipper mentor van Ruben Hofma

Eerder deze maand ging een nieuw mentoraat van start. Merijn Schipper begeleidt Ruben Hofma bij het herwerken van zijn essay ‘Waar in de journalistiek blijft de reportagepoëzie?’.

Poëzie kan de journalistiek verrijken, meer nog dan nu het geval is. Zo constateerde Hofma tijdens het schrijven van zijn afstudeerscriptie over de rol van poëzie in de journalistiek. Veel dichters en journalisten beseffen niet hoe poëzie zowel functioneel als mooi ingepast kan worden in berichtgeving. In zijn essay ‘Waar in de journalistiek blijft de reportagepoëzie?’ breekt hij een lans voor deze inbedding.

Ruben Hofma is dichter, boekhandelaar en freelance journalist en poëzierecensent voor onder meer Boekblad, het Friesch Dagblad en literair tijdschrift Liter. Zijn scriptie Poëtische journalistiek werd bekroond met de Afstudeerprijs van Villamedia.

Merijn Schipper is boekverkoper bij een van de oudste boekhandels van het land en hoofdredacteur van poëzietijdschrift Awater, dat een zo breed mogelijk publiek wil enthousiasmeren voor kwalitatief hoogstaande poëzie. Schipper studeerde Literatuurwetenschap en was jarenlang als presentator en organisator betrokken bij poëziepodia in Utrecht.