Nieuws

Marte Schallenberg begeleidt Sem van Boxtel

Onder begeleiding van Marte Schallenberg werkt Sem van Boxtel aan een essay over het gevoel van verlamming als gevolg van een wereld die op instorten staat.

 

Sem is 23 jaar en studeert politieke geografie in Nijmegen, na een brede bachelor te hebben gedaan in Utrecht. Hij is tevens student-assistent bij het Radboud Centrum voor Grensstudies. In zijn vrije tijd sport hij graag (met name roeien, fietsen en skiën), hij houdt van (kunst)musea en hij leest en schrijft veel

Marte Schallenberg studeerde Literatuurwetenschap in Utrecht en werkte als redacteur voor diverse tijdschriften. Vanaf 2014 was ze werkzaam voor Hard//hoofd, waar ze auteurs begeleidde als eindredacteur en enige tijd chef tekstredactie was. Eerder begeleidde ze voor Hard//hoofd en De Nieuwe Garde auteur Elisabeth Elegeert bij het schrijven van haar essay ‘Over wulken en burgemeesters’ (https://nieuwegarde.org/essays/over-wulken-en-burgemeesters/). Momenteel is ze werkzaam als uitgever bij een medische uitgeverij. Marte woont met haar vriend en twee dochters in Zeeland.