Nieuws

Marijn van der Jagt begeleidt Anneke van Wolfswinkel

Het zevende mentoraat is een feit! Marijn van der Jagt coacht Anneke van Wolfswinkel bij het herschrijven van haar essay ‘Leve de androgyne geest’.

Van Wolfswinkel gaat in haar rijke essay onder meer in op de Bechdel-test, Orange Is the New Black en het werk van Virginia Woolf en Ali Smith. Het stuk is een pleidooi voor de androgyne geest: het doorbreken van alle mogelijke tegenstellingen, waaronder die tussen heden en verleden, feit en fictie, man en vrouw.

Van Wolfswinkel studeerde kunstgeschiedenis en schrijft recensies en beschouwingen over hedendaagse beeldende kunst voor onder andere het Eindhovens Dagblad, MEST Magazine en Tubelight. Haar korte verhalen werden gepubliceerd in Tirade en op De Optimist.

Van der Jagt studeerde Theaterwetenschap in Utrecht. Ze is kunstjournalist, dramaturg en eindregisseur van theatervoorstellingen. Als journalist schrijft ze over theater, thrillers, tv, dramaseries en documentaires. Ze begon bij De Groene Amsterdammer, ging daarna naar de Volkskrant en de afgelopen vijftien jaar was ze vaste medewerkster bij Vrij Nederland. Als dramaturg en eindregisseur is zij een vaste kracht bij Bambie, en bij de voorstellingen van onder anderen Lisah Baert, Iris van den Ende en Servaes Nelissen.