Nieuws

Kim van Kaam & Marijn Sikken begeleiden Arnout Brokking & Olga Ponjee

‘Overspel voor beginners’ heet het essay dat Arnout Brokking en Olga Ponjee eerder dit jaar naar De Nieuwe Garde stuurden. Wij vonden Kim van Kaam en Marijn Sikken van De Optimist bereid om met de twee essayisten aan de lag te gaan: het derde mentoraat van 2017 is een feit!

Overspel is stom. Toch krijgt één op de drie relaties ermee te maken. Waarom? Lag het aan de relatie, of hoe we met liefde en seks omgaan? De afgelopen twee jaar interviewden Olga Ponjee en Arnout Brokking mensen die buiten de lijntjes van het Disney-ideaal kleuren: een mooie mengelmoes van poly’s en aces, kinksters en transgenders en alles ertussenin. In ‘Overspel voor beginners’ vragen zij zich af wat een gezonde relatie maakt, hoe je die opbouwt en of overspel de oorzaak van onze kreupele seksuele cultuur is of het resultaat ervan.

 

 

Brokking studeerde letteren aan de Universiteit van Tilburg en volgde in 2014 de opleiding Roman aan de Schrijversvakschool te Amsterdam. Sinds 2005 publiceert hij verhalen, zowel in het Nederlands als het Engels. Brokking schreef interactieve iPhone-spellen en maakt met Zoek de Blauwe Steen de immersieve ervaringen Orenda en Heroes of our Time. Tevens is hij actief als scenarist en docent creatief schrijven.

Ponjee studeerde filosofie en psychologie aan de Universiteit van Utrecht en scenarioschrijven aan de Nederlandse Filmacademie. Momenteel werkt ze aan de film Kapot, naar boek van Carry Slee. Ponjee won al diverse prijzen voor haar korte verhalen. Haar debuutroman Het Verdronken Land verschijnt in november 2017 bij Uitgeverij LetterRijn.

Van Kaam is redacteur en literair agent bij Literair Productiehuis Wintertuin. Ze studeerde Nederlands en Literatuurwetenschap in Utrecht, en was hoofdredacteur van Frame. Ze is literair programmamaker bij onderkast en zit in de redactie van online magazine De Optimist.

Sikken studeerde aan de schrijversvakschool en won in 2011 zowel de jury- als de publieksprijs van Write Now! Ze schrijft korte verhalen, die onder andere verschenen in De Titaan, Passionate Platform, Kluger Hans, Tirade en De Optimist, waar ze inmiddels zelf redactielid van is. In februari verscheen Probeer om te keren, haar debuutroman.