Nieuws

Johannes De Breuker mentor van Hester van Gent

Een nieuw mentoraat! Johannes De Breuker begeleidt Hester van Gent bij het herschrijven van haar essay ‘Voor even als Laurel’.

Van Gent over haar essay:

‘Het leggen van een puzzel afdoen als kinderlijke nonsens die alleen maar tijd kost? Dat is al te gemakkelijk. Het is wel wat Oliver Hardy doet in de film Me and My Pal. Maar zelf gedraagt hij zich niet naar zijn uitspraak. En zijn omgeving al helemaal niet. Die verzet zich tegen knellende sociale banden door eenvoudigweg te puzzelen. Hoe dat verzet precies in zijn werk gaat weet Penelopeia, de vrouw van Odysseus maar al te goed. Net als mijn vroegere buurvrouw overigens. Ze weten er beiden de dood mee op afstand te houden. Als dat niet het echte leven is.’

Laurel & Hardy

Van Gent studeerde Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Ze werkt als stedenbouwkundige en redacteur. Daarnaast schrijft ze essays en verhalen waarin de relatie tussen mens en leefomgeving een terugkerend thema is.

De Breuker is publicist en freelance cultuurjournalist voor onder meer Knack Focus. Van 2016 tot en met 2020 was hij kernredacteur van cultuurtijdschrift rekto:verso. Hij is redactielid bij De Nieuwe Garde.