Nieuws

Johannes De Breuker & Wouter Hillaert begeleiden Henk Bovekerk

Naar aanleiding van de gezamenlijke oproep van rekto:verso en De Nieuwe Garde ging er deze zomer nog een tweede mentoraat van start. Johannes De Breuker en Wouter Hillaert begeleiden Henk Bovekerk bij het herschrijven van zijn essay over publiek.

In het essay onderzoekt Bovekerk het idee van publiek aan de hand van wat de toneelspeler Giovanni Mongiano even geleden overkwam; vlak voor zijn voorstelling bleek dat er geen toeschouwers waren.

‘Wat doe je als kunstenaar wanneer het publiek wegblijft? De 67-jarige Italiaanse toneelspeler Giovanni Mongiano speelde begin april zijn monoloog Improvisaties van een lezende acteur voor 240 lege stoelen in het Teatro del Popolo in Gallarate. Zijn enige getuige was zijn assistente Paula Vigna, die de techniek verzorgde. De kassajuffrouw, die hem het droeve nieuws over de kaartverkoop even tevoren had verteld, keek aanvankelijk ook mee, maar vertrok om haar mobiele telefoon op te nemen.’

Bovekerk studeerde Liberal Arts & Sciences en Present(ed) History. Hij werkt als schrijver en (eind)redacteur bij onder meer VICE en begint in september aan zijn tweede schooljaar aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Zijn verhalen en artikelen zijn te lezen op Henkbovekerk.nl.

De Breuker is freelance film- en muziekjournalist. Hij studeerde Taal- en Letterkunde en Filmstudies. Hij is een van de kernredacteuren van rekto:verso en redacteur bij De Nieuwe Garde.

Hillaert studeerde Germaans/Scandinavistiek en Theaterwetenschappen, en is sinds 2002 theatercriticus, momenteel freelance werkzaam voor De Standaard. Hij is sinds 2003 kernredacteur van cultuurtijdschrift rekto:verso en publiceert verder voor verschillende tijdschriften.