Nieuws

Genomineerden Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2018 bekend

Eerder vandaag werden de genomineerden voor de De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2018 bekendgemaakt. Sarah van Binsbergen, Thomas van Huut en Noortje de Leij zijn dit keer genomineerd in de categorie essay.

Maarten Buser, Pia Louwerens en Jorne Vriens zijn genomineerd in de categorie Recensie. Boris Van den Eynden, Sofie Van Loo en Kunst is Lang maken kans op de prijs voor Innovatieve Kunstkritische Praktijken.

De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek is een stimuleringsprijs voor een nieuwe generatie critici en essayisten uit het Nederlands taalgebied, die schrijft over hedendaagse beeldende kunst.

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op vrijdag 14 december aanstaande worden de winnaars van de categorieën Recensie en Essay (hoofdprijs € 3.000 en een mentorschap) en Innovatieve Kunstkritische Praktijken (hoofdprijs € 3.000) gepresenteerd bij Witte de With Center for Contemporary Art in Rotterdam. Tijdens de uitreiking wordt de publicatie gepresenteerd met alle genomineerde essays en recensies.

De jury van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2018 staat onder voorzitterschap van Sacha Bronwasser (auteur, curator en spreker, criticus voor onder andere De Volkskrant) en bestaat verder uit Basje Boer (schrijver en freelance cultuurcriticus, onder andere De Groene Amsterdammer), Vincent van Velsen (freelance criticus en curator, onder andere bijdragend redacteur Metropolis M), Michael Van den Abeele (kunstenaar) en Christophe Van Gerrewey (redacteur De Witte Raaf, professor architectuurtheorie EPFL, winnaar Prijs voor Jonge Kunstkritiek 2008).

Zie de website van De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek voor meer informatie.