Nieuws

Fiep van Bodegom begeleidt Phaedra Onclin

In april ging een nieuw mentoraat van start: Fiep van Bodegom en Phaedra Onclin zijn aan de slag met Onclins essay ‘In nomine’.

Wat betekent het om een weinig voorkomende voornaam te hebben. Dragen wij onze naam of draagt onze naam ons? Aan de hand van voorbeelden uit de literatuur, zoals Robinson Crusoe en Histoire d’O, onderzoekt Onclin wat voor implicaties voornamen kunnen hebben. Ze vraagt zich af hoe ver de macht van de naamgever strekt. En kan een naam iemands individualiteit beïnvloeden of zelfs beperken?

Phaedra Onclin studeerde literatuurwetenschap en Engelse taal & cultuur aan de VU en UvA. Momenteel volgt ze de schrijfopleiding aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Eerder werd werk van haar gepubliceerd in Blind. Ze werkt als inkoper boeken voor twee grote museumwinkels in Amsterdam.

Fiep van Bodegom is redacteur bij literair tijdschrift De Gids. Ze schrijft regelmatig voor De Groene Amsterdammer en NRC, doorgaans over literatuur. Daarnaast publiceerde ze essays, proza en vertalingen.