Nieuws

Een zoon en een vader – Rocher Koendjbiharie

Onder begeleiding van onder begeleiding van Jan Postma ging Rocher Koendjbiharie aan de slag met een essay over zijn vader. ‘Het essay gaat over hem en zijn verhaal als migrant. Hij is geboren in Suriname, leefde daar in armoede en kwam op zijn zeventiende als de enige van zijn familie naar Nederland in de hoop hier een betere toekomst te vinden,’ zegt Koendjbiharie.

Het essay is inmiddels gepubliceerd bij De Internet Gids en is te lezen via de volgende link: https://www.de-internet-gids.nl/artikelen/een-zoon-en-een-vader

 

Koendjbiharie is schrijver, spreker en publicist. Hij is hoofdredacteur van Expreszo.nl en heeft daarnaast publicaties in verschillende media op zijn naam staan, zoals zoals Lilith Magazine, De Correspondent en Nrc.nl. Daarnaast is hij meerdere malen te gast geweest bij media zoals FunX, Met Het Oog Op Morgen, BNNVARA en meer. Koendjbiharie focust in zijn stukken op identiteitsvraagstukken, mensenrechten en thema’s die in het maatschappelijk debat spelen.

Postma is essayist en redacteur bij weekblad De Groene Amsterdammer. Eerder deze maand verscheen zijn tweede bundel Is dit alles? bij uitgeverij Das Mag. Hij woont in Rotterdam.

Dit begeleidingstraject kwam tot stand in samenwerking met Dipsaus en is mede mogelijk gemaakt met steun van de Van Bijleveltstichting.