Nieuws

Dirk Vis mentor van Elsbeth Ronner

Momenteel werkt Elsbeth Ronner aan het essay ‘Googles ludieke architectuur’, De Nieuwe Garde heeft Gids-redacteur Dirk Vis bereid gevonden haar te begeleiden. In haar essay schrijft Ronner over architectuur die tot spelen aanzet, ze neemt daarbij het ontwerp van het nieuwe Google-hoofdkantoor in Silicon Valley als uitgangspunt.

Elsbeth Ronner (1984) is cum laude afgestudeerd als architect aan de TU Delft. In 2010 is zij haar bureau Lilith Ronner van Hooijdonk gestart met Lilith van Assem en Lieke van Hooijdonk. Vanuit deze hoedanigheid publiceert zij teksten in vakgerelateerde media zoals de OASE en ArchiNed en probeert zij een breder publiek te interesseren voor haar fascinaties op onder meer de Rotterdamse blog Vers Beton.

Dirk Vis (1981) is schrijver, redacteur van literair tijdschrift De Gids en docent aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Hij studeerde Beeld & Taal aan de Rietveld Academie en Design aan het Sandberg Instituut. Vis publiceerde essays, verhalen en bewegende gedichten in o.a. De Gids, De Groene Amsterdammer en De Correspondent.