Nieuws

Désanne van Brederode begeleidt Dafne Gotink

Onder begeleiding van Désanne van Brederode werkt Dafne Gotink aan een essay over haar relatie tot objecten, en via hen, met de wereld.

 

“Op het strand, langs de weg of op een verlaten schoolplein vind ik ongeziene vondelingen, zomaar in het wild. Ze ontroeren me. Niemand weet hoe lang ze er hebben gelegen en wat er allemaal aan ze voorbij is gegaan. Als ik ze weggeef, en de ontvanger glimlacht om dit kinderlijke cadeau, lach ik met hen mee. Heimelijk weet ik beter, en als ze even wegkijken, knipoog ik naar het voorwerp in hun hand. Soms is iets zien een taal van de liefde.” 

 

Gotink schrijft essays, gedichten en verhalen. Na kunstgeschiedenis te hebben gestudeerd in Amsterdam en Berlijn, verdeelt ze haar tijd momenteel tussen de kunstwereld en het schrijven.

Van Brederode (1970) studeerde filosofie en debuteerde in 1994 met de roman Ave Verum Corpus: Gegroet waarlijk lichaam bij uitgeverij Querido. Zij schrijft columns, essays, poëzie en korte verhalen en houdt lezingen over levensbeschouwelijke thema’s. In het najaar van 2022 verschijnt bij
Querido haar tiende roman, Zielland.