Nieuws

De Revisor & De Nieuwe Garde zoeken fantasten!

Fantasy is door J.R.R. Tolkien en J.K. Rowling een populair, mainstream genre geworden, dat niettemin nog sterk gescheiden is van de literaire hoofdstroom. Voor het tweede nummer van 2019 wil literair tijdschrift De Revisor weer de grenzen opzoeken van de literatuur, zoals eerder met het levenslied en de thriller. Hoe verhouden genreliteratuur en ‘hoge’ literatuur zich tot elkaar? Waar zitten de verschillen, in plot, stijl, karaktertekening? De Revisor vraagt een literaire fantasy-auteur, Natalie Koch, om erover te schrijven, en nodigt auteurs uit om zich door Tolkien te laten inspireren.

Maar we vragen ook beginnende essayisten om zich hierin te verdiepen. De Revisor is samen met De Nieuwe Garde op zoek naar persoonlijke essays over de grenzen van de literatuur. We vragen ons af: hoe verhoud jij je als lezer of schrijver tot het genre fantasy?

Stuur je essay van maximaal 1.500 woorden vóór 25 maart in via ons inzendformulier (kies bij beoogd tijdschrift/platform voor De Revisor) en maak kans op een mentoraat bij De Nieuwe Garde en publicatie in een van Nederlands bekendste literaire tijdschriften!

Deze oproep wordt mede mogelijk gemaakt door het Lucas-Ooms Fonds.