Nieuws

Clarice Gargard begeleidt Jeffrey Spalburg

Een nieuw mentoraat! Onlangs ging Jeffrey Spalburg onder begeleiding van Clarice Gargard aan de slag met een essay over confronterende beelden en objecten.

Video’s van politiegeweld, foute heldenverering in standbeelden en De Gouden Koets. Moeten ze weg omdat ze kwetsend zijn, of kunnen we er nog wat van leren? In zijn essay onderzoekt Spalburg waar de grens ligt tussen pijn ervaren en pijn toelaten. Is het aan ons om onze pijn steeds te herbeleven als we begrepen willen worden? Of is het nu aan die ander zich beter in te leven in onze pijn?

Jeffrey Spalburg © Rob Kluitenberg

Spalburg is een theatraal-muzikale-standup-cabaretier die graag voordraagt uit eigen werk. Soms dragen anderen ook voor uit zijn werk. Bijna altijd in het theater, de laatste paar jaar steeds vaker online en binnenkort zelfs op papier. Zijn debuutroman verschijnt begin 2022 bij Das Mag.

Gargard is journalist, columnist, programmamaker en schrijver. Momenteel werkt ze als NRC-columnist en schrijft ze voor diverse media over verzet, vooruitgang en sociale rechtvaardigheid.

Dit traject kwam tot stand in samenwerking met De Tank, een BIPOC redactietank/denktank die beoogt de hiaten met betrekking tot diversiteit in de letteren op te vullen en institutioneel racisme in de letterensector aan te pakken.

 

Foto Jeffrey Spalburg © Rob Kluitenberg