Nieuws

Basje Boer mentor van Christine Geense

Onlangs gingen Basje Boer en Christine Geense samen aan de slag met Geenses essay ‘Niet alleen Love Is Blind’.

Tijdens het kijken van Love Is Blind, een datingshow op Netflix, realiseerde Geense zich welke realiteit reality tv ons werkelijk toont. Waar proza, comics en audiovisueel werk in de afgelopen jaren zijn overgestapt op een realistischer portrettering van vrouwen, bijt reality tv zich vast in de tropen van weleer, met name in het stereotype van de vrouw als boosdoener. Konkelend, manipulatief, roddelziek en een hoer – als ze geen maagd is. Hoe geënsceneerd ook, reality tv laat ons zien wat we kennen: een wereld waarin foute mannen rondlopen die je moet vermijden, en gevaarlijke vrouwen die je moet elimineren.

Christine Geense en Basje Boer ZW

Geense is freelance tekstschrijver en schrijfdocent. Ze studeerde af aan Writing for Performance van HKU en schreef sindsdien onder andere hoorspelen, toneelstukken, interviews, columns en liedteksten. Momenteel werkt ze aan haar eerste roman en schrijft ze blogs over alles wat verwarrend is.

Boer is schrijver en essayist. Ze schreef drie boeken, waarvan de roman Nulversie begin 2019 uitkwam bij Nijgh & Van Ditmar. Daarnaast schrijft ze over film en (pop)cultuur voor onder andere De Groene Amsterdammer, De Gids en De Nederlandse Boekengids. Ook maakt ze deel uit van de redactie van De Internet Gids. Momenteel werkt ze aan een essaybundel.