Nieuws

Basje Boer mentor van Anouk Bosch

Vorige week ging het mentoraat in het kader van onze gezamenlijke oproep met De Internet Gids van start, Basje Boer begeleidt Anouk Bosch bij het herschrijven van haar essay ‘Eigenheimster’.

Vertrekpunt van Bosch’ essay is een paradoxale constatering: als zij zich als vrouw afzondert, roept dat juist toenadering op. In ‘Eigenheimster’ onderzoekt ze deze tegenstrijdigheid door tekstuele en visuele beeldvorming over mannelijke en vrouwelijke eenlingen te analyseren.

anouk bosch, basje boer, de internet gids

Anouk Bosch studeert Geschiedenis aan de Universiteit Leiden en schrijft. Ze schreef onder meer mee aan een Nederlandse bewerking van het toneelstuk A Bright Room Called Day van Tony Kushner en publiceerde twee fictieve korte verhalen in de verzamelbundels van Historische Verhalen.

Basje Boer is schrijver en essayist. Ze schreef drie boeken, waarvan de roman Nulversie begin 2019 uitkwam bij Nijgh & Van Ditmar. Daarnaast schrijft ze over film en (pop)cultuur voor onder andere De Groene Amsterdammer, De Gids en De Nederlandse Boekengids. Ook maakt ze deel uit van de redactie van De Internet Gids. Momenteel werkt ze aan een essaybundel.