Nieuws

Basje Boer begeleidt Hannah Boekestijn

Onder begeleiding van Basje Boer schrijft Hannah Boekestijn een essay over de tijd waarin ze als twaalfjarige aan het wachten was op het moment dat ze beroemd zou worden. Tot haar grote verbazing wordt vervolgens niet zij, maar haar vader beroemd. Dit persoonlijke verhaal speelt zich af in een context waarin iedereen beroemd wil zijn, waar iedereen zichzelf in de eerste plaats door de ogen van de ander ziet, en als bijgevolg deel van elkaars publiek wordt.

Hannah Boekestijn schrijft poëzie en essays en werkt als psycholoog. In haar werk onderzoekt ze zachtheid, (lichamelijke) grenzen, onafgemaakte bewegingen. Ze is aangesloten bij het jonge makerscollectief Roem en droeg o.a. voor bij Mensen Zeggen Dingen.

Basje Boer is schrijver en filmessayist. Boer studeerde fotografie aan de Rietveld Academie. In 2022 verscheen haar essaybundel Pose – Over hoe we kijken en wie we spelen bij Nijgh & Van Ditmar. Eerder verschenen de romans Nulversie (2019, Nijgh & Van Ditmar) en Bermuda (2016, Nijgh & Van Ditmar), en de verhalenbundel Kiestoon (2006, De Arbeiderspers). In samenwerking met De Groene Amsterdammer en uitgeverij Das Mag stelde Boer de bundel Jeugd in opstand (2022) samen. Boers verhalen werden gepubliceerd in o.a. De Gids, Tirade, Das Magazin, Hollands Maandblad en De Revisor.

Dit mentortraject worden mede mogelijk gemaakt met steun van de Van Bijleveltstichting.