Nieuws

Basje Boer begeleidt Anna Liervogel

Onder begeleiding van Basje Boer werkt Anna Liervogel aan een kritisch essay over kinduithuisplaatsingen. Ze contextualiseert hierbij haar eigen verleden van kindermisbruik binnen een rijk, wit en ogenschijnlijk keurig gezin.

Na met wisselend succes functies bekleed te hebben van factchecker, reclamemodel, bijlesdocent en geluidseditor, heeft Anna Liervogel (1996) besloten zich te richten op dat wat ze het liefste doet: het schrijven van essays en verhalen. Liervogel is cum laude afgestudeerd in literatuurwetenschap en cultuuranalyse aan de Universiteit van Amsterdam.Momenteel woont Liervogel aan het water in de Bijlmer, samen met haar verloofde en een groepje tamme ratten.

Basje Boer is schrijver en filmessayist. Boer studeerde fotografie aan de Rietveld Academie. In 2022 verscheen haar essaybundel Pose – Over hoe we kijken en wie we spelen bij Nijgh & Van Ditmar. Eerder verschenen de romans Nulversie (2019, Nijgh & Van Ditmar) en Bermuda (2016, Nijgh & Van Ditmar), en de verhalenbundel Kiestoon (2006, De Arbeiderspers). In samenwerking met De Groene Amsterdammer en uitgeverij Das Mag stelde Boer de bundel Jeugd in opstand (2022) samen. Boers verhalen werden gepubliceerd in o.a. De Gids, Tirade, Das Magazin, Hollands Maandblad en De Revisor.

Dit mentortraject worden mede mogelijk gemaakt met steun van de Van Bijleveltstichting.