Nieuws

Anja Sicking mentor van Julia Khusainova

Begin deze maand gingen Anja Sicking en Julia Khusainova met elkaar aan de slag. Sicking begeleidt Khusainova bij het herschrijven van haar essay ‘Illusies en de waarheid’.

Vertrekpunt van Khusainova’s stuk is haar jeugd in een klein oliestadje in het westen van Siberië tijdens het post-sovjettijdperk. De enige manier om te overleven is het verloochenen van iedere vorm van authenticiteit. De jonge Khusainova en de andere inwoners van het stadje zoeken hun toevlucht tot onorthodox gedrag en een schijnwerkelijkheid. In haar essay kruipt ze in de ziel van deze verloren mensen en geeft de onvermijdelijkheid van hun illusoire wereld weer.

 

Anja Sicking en Julia Khusainova

Khusainova is geboren en getogen in Rusland en woont sinds dertien jaar in Amsterdam. Ze studeerde Psychologie in Praag en Communicatiemanagement in Amsterdam. Na haar afstuderen ging zij als bankier aan de slag. In haar vrije tijd schrijft ze, momenteel is ze haar eerste roman aan het afronden.

Anja Sicking debuteerde met Het Keuriskwartet (2000) waarvoor zij de Geertjan Lubberhuizenprijs ontving. Haar tweede roman, De stomme zonde (2005), is vertaald in het Duits, Engels en Turks. Dit najaar verschijnt haar vijfde roman bij Lebowski. Zij geeft les op de Schrijversvakschool en is redacteur van Tirade.