Nieuws

Anja Sicking begeleidt Barbara Strating

Onder begeleiding van Anja Sicking werkt Barbara Strating aan een essay over tinnitus. Strating kreeg als klein kind aan tinnitus, in 2016 werd dit zo erg dat ze ging lijden aan geluidsoverlast. In de jaren die daarop volgde heeft ze met haar fantoomgeluid leren leven. In haar essay onderzoekt ze wat het betekent om tinnitus te hebben, hoe je ermee leert leven en wat tinnitus is.

Barbara Strating (1985) woont in Maastricht en is verbonden aan de Universiteit Maastricht als conservator beeldende kunst en programmamaker. Ze studeerde filosofie en cultuurwetenschappen in Nijmegen. Sinds 2015 is ze betrokken bij het toegankelijk maken van musea voor mensen met een zintuiglijke beperking.

Anja Sicking debuteerde in 2000 met Het Keuriskwartet, waarvoor zij de Geertjan Lubberhuizenprijs ontving. Haar tweede roman, De stomme zonde, werd vertaald in het Duits, Engels en Turks. In 2023 verscheen De visionair, een roman waarvan het verhaal zich deels in de toekomst afspeelt. Naast romans publiceerde ze ook essays, onder meer in Trouw, Tirade, FD en de Nederlandse Boekengids. Zij is redacteur van het literaire tijdschrift Tirade, geeft les op de Schrijversvakschool Amsterdam en maakt deel uit van het bestuur van de sectie Letterkundigen van de Auteursbond.

Dit mentortraject worden mede mogelijk gemaakt met steun van de Van Bijleveltstichting.