Auteur

Auteur: Jesse Havinga

Auteur: Jesse Havinga | Mentor: Daan Stoffelsen | Voor: De Revisor

Death is like a river. You stand next to it and all the words fall out of your head. Waar heb ik dit gehoord? Moet dat een punt of een dubbele punt zijn, daarzo achter river? Moeten we de dood zien als een rivier omdat daar nou eenmaal altijd dingen in vallen als je er naast gaat staan of staat het los van elkaar? De dood als stromend water en daarnaast een gebeurtenis; je gaat daar staan en de woorden en de zinnen inclusief alle punten, komma’s en gedachtestreepjes, alle paragrafen van verhalen en alle verhalen zelf kukelen zomaar plompverloren je hoofd uit.

Auteur: Jesse Havinga | Mentor: Daan Stoffelsen

Nu het aankomende nummer van Revisor naar de drukker is zijn ook de twee mentoraten die tot stand kwamen naar aanleiding van onze gezamenlijke oproep afgerond. Tijd voor een terugblik: hoe verging het mentor Daan Stoffelsen en essayist Jesse Havinga?

Auteur: Jesse Havinga | Mentor: Daan Stoffelsen

In het kader van de gezamenlijke oproep van Revisor en De Nieuwe Garde begeleidt Daan Stoffelsen Jesse Havinga bij het herschrijven van zijn essay ‘Overzicht’. Havinga schrijft in zijn essay over László Krasznahorkai en de punt als het meest leugenachtige leesteken.